УГВ впроваджує нову для України технологію розвідки – басейновий аналіз нафтогазових систем

АТ «Укргазвидобування» починає застосовувати нову для України технологію басейнового аналізу та моделювання вуглеводневих систем для пошуку та розвідки вуглеводнів, повідомляє пресслужда.

За повідомленням, на основі аналізу просторових динамічних 4D-моделей вуглеводневих систем компанія прогнозуватиме ризики, розраховуватиме економіку проектів та ухвалюватиме рішення щодо виробничих планів, зокрема буріння нових свердловин.

«Укргазвидобування» планує використовувати басейновий аналіз для оцінювання нафтогазового потенціалу ділянок Чорного моря, пошуків вуглеводнів у Карпатському складчастому поясі та довивчення ліцензійних ділянок у Дніпровсько-Донецькому басейні.

«Басейнове моделювання – це ще один крок до зниження ризиків, у першу чергу, буріння. Завдяки цій технології ми зможемо підвищити точність оцінки ризиків як для окремих перспективних об’єктів, так і для великих геологічних структур із метою нарощення ресурсної бази та видобутку Нафтогазу», – зазначив Олександр Романюк, директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування».

Новий напрям роботи з басейнового аналізу та моделювання вуглеводневих систем в УкрНДІгаз – науково-дослідному підрозділі Нафтогазу, очолив Феліпе Родрігез. Він має 21-річний досвід роботи в нафтогазовій сфері в галузі басейнового аналізу й аналізу нафтогазових систем, працював над розвідкою та розробкою нафтогазових покладів на Кубі, в Аргентині, Колумбії, Перу, Північній Бразилії, Гаяні, Анголі, Алжирі, Лівії, Єгипті, Південній Африці, М’янмі, Норвегії та Гренландії, зокрема у таких компанія як BP, Repsol та Cepsa.

Довідка ExPro

Басейновий аналіз і моделювання вуглеводневих систем осадових басейнів поєднує сейсмічну, геологічну, геохімічну та стратиграфічну інформацію для динамічного моделювання еволюції осадових басейнів. Просторові моделі є динамічними, а це означає, що вони забезпечують повний опис і симуляцію структурної еволюції, історії зміни температури та тисків, що мають визначальний плив на генерацію, міграцію та накопичення вуглеводнів впродовж геологічного часу від десятків до сотень мільйонів років. Просторові динамічні 4D-моделі вуглеводневих систем включають всі елементи геологічних ризиків і дають змогу виконувати дерискінг об’єктів для ухвалення інвестиційних рішень під час пошуку та розвідки нових ділянок.

Технологію басейнового моделювання активно використовують ExxonMobil, Shell, BP – провідні міжнародні нафтогазові компанії, для прогнозування та планування процесів розвідки та розробки.

10:53 / 16 вересня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події