«Укрнафта» успішно провела забурювання бокового стовбуру в свердловині Великобубнівського родовища

ПАТ «Укрнафта» успішно пробурила бічний стовбур в одній з свердловин Великобубнівського родовища, що на Сумщині, та отримали приплив нафти з добовим дебітом понад 60 тонн, повідомляє пресслужба компанії.

За повідомленням, у січні цього року фахівцями департаменту буріння «Укрнафта Буріння» та Управління геолого-розвідувальних робіт НДПІ було завершено буріння бічного горизонтального стовбура свердловини №119Г на Великобубнівському родовищі. Складність виконання проекту полягала в невеликій товщині продуктивного горизонту (5-6 м), яка потребує залучення високотехнологічних методик геологічного моделювання і направленого буріння. Зараз на свердловині проводяться дослідження з метою визначення її видобувного потенціалу та оптимальних режимів подальшої роботи. За попередніми результатами, початковий добовий дебіт свердловини №119Г становить понад 60 тон вуглеводневого флюїду.

«На Великобубнівському родовищі наші фахівці провели оцінку перспектив видобутку нафти з карбонатних горизонтів Б-9 і Б-10 в башкирських відкладах, які до цього не вважалися перспективними. Висока продуктивність нової свердловини показує, що потенціал зростання видобутку на діючих родовищах ще далеко не вичерпаний» - заначив заступник Голови Правління, та Виконавчий віце-президент з питань видобутку та переробки – Маврикій Калугін, якого цитує пресслужба.

Також в пресслужбі «Укрнафти» відзначають, стабільний ріст видобутку вуглеводнів. Так у січні-лютому 2020р, компанія збільшила видобуток нафти та конденсату на 2,2 % до 252,2 тис т, а газу на 3,3 % до 195,7 млн куб м, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Як повідомлялось раніше, «Укрнафта» демонструє зростання видобутку нафти і газу третій рік поспіль. Невирішене питання простроченої податкової заборгованості обмежує можливості інвестувати в розвиток бізнесу. «Укрнафта» здатна вдвічі збільшити видобуток нафти протягом 10 років. Для цього потрібні системні інвестиції в сумі понад $100 млн на рік: в модернізацію інфраструктури, буріння нових свердловин, заходи з інтенсифікації видобутку на діючих свердловинах.

12:11 / 26 березня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події