«Укрнафта» проведе ЗБС на двох свердловинах Харківцівського родовища

ПАТ «Укрнафта» в особі НГВУ «Полтаванафтогаз» планує капітальний ремонт шляхом забурювання бічного стовбура (ЗБС) свердловин №№ 3, 10 Харківцівського родовища (Полтавська область), та підключення їх до установки попередньої підготовки газу (УППГ) Харківці для подальшого видобування вуглеводнів. Про це повідомляється в єдиному реєтрі ОВД.

Крім того, ознайомитися з подібними новинами про наміри ОВД та цікаві закупівлі газовидобувних компаній, оперативно і детально, можна підписавшись на щоденний випуск EXPRO Gas&Oil Daily PROCUREMENT та щотижневий випуск EXPRO Gas&Oil Weekly.

За даними намірів зазначені свердловини існуючі: № 3 – ліквідована після експлуатації, № 10 – спостережна. Капітальний ремонт свердловин відбуватиметься шляхом розбурювання ізоляційних цементних мостів та поглиблення роторним способом до проектної глибини, обсадження стовбуру свердловини високогерметичними обсадними трубами.

Фактичні/проєктні глибини свердловин (по стовбуру): №3 - 4958/5200 м, №10 - 5205/5483 м. Передбачені наступні способи буріння – роторний, комбінований, гідравлічний вибійний двигун, безамбарний. Спорудження зазначених свердловин планується з використанням бурового верстату з дизельним або дизель-електричним приводом потужністю до 7000 кВт, зазначено в плановій діяльності.

Свердловина № 10 підключена до УППГ Харківці, загальна довжина трубопроводу – 1688 м. По свердловині № 3 шлейф відсутній. У випадку отримання промислового притоку вуглеводнів свердловину № 3 буде підключено до УППГ Харківці, загальна довжина трубопроводу – 1000 м.

Очікувані об’єми видобутку для кожної свердловини становлять – до 30 тис куб м /добу газу, і до 15 тонн/добу нафти та конденсату.

Довідка ExPro:

Харківцівське родовище відкрите та введене у дослідно-промислову розробку (нафтові поклади) в 1970 -1971рр. В межах родовища присутні як нафтові так і газоконденсатні горизонти. Для газоконденсатних горизонтів характерний газовий режим розробки, нафтові поклади дренувалися на пружному з переходом на режим розчиненого газу. Наразі в розробці перебувають тільки газові об’єкти. Загалом на родовищі обліковується 18 свердловин. Фонд нафтових свердловин – 2 - які ліквідовані після експлуатації. Діючий фонд газових свердловин – 6, в бездії - 2, спостережних – 4, очікує ліквідації -1, ліквідовані після буріння з геологічних причин – 1, ліквідовані після експлуатації з технічних причин - 3.

10:19 / 14 червня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події