Україна вже б мала віялові відключення електроенергії за відсутності імпорту з Білорусі та РФ – Притика

За відсутності імпорту електроенергії з Білорусі та Росії в ОЕС в період високого споживання у січні-лютому 2021р, Україна вже б стикнулася з віяловими відключеннями споживачів через наявність дефіциту, який не в змозі покрити внутрішня генерація. Таку думку в коментарі для агентства ExPro висловив директор «Нової-Енергетичної-Компанії», яка придбала перетин для імпорту е/е з РФ, Олександр Притика.

«Без імпортної електроенергії, в Україні вже б на повну йшли віялові відключення. Причиною цього є провальна енергетична політика, спрямована на знищення атомної генерації в інтересах «зелених» і тепловиків за якими стоять потужні лобістські групи», - сказав він

Також Притика додав: «При наявності ефективної та конкурентної генерації проблеми імпорту не існувало б».

«Трейдери завжди будуть прагнути купувати там, де ресурси дешевше, і продавати там, де вони дорожчі. Це аксіома ринкових відношень», - додав керівник трейдингової компанії. За словами Притики, «Нова-енергетична-компанія» поки, станом на 3 лютого 2021р, не імпортує електроенергію з РФ.

Як повідомляло агентство ExPro, 3 січня відновилися поставки електроенергії з Білорусі в ОЕС України, а 1 лютого – з’явився імпорт із Росії. Це відбулося на фоні дефіциту електроенергії в ОЕС України.

На місячному аукціоні НЕК «Укренерго» з продажу міждержавного перетину обсяги пропускної здатності на лютий для поставок із Росії придбали дві компанії («Стімекс» та «Нова-енергетична-компанія»), станом на 3 лютого, вони нічого не імпортували. Перші поставки 1-3 лютого (в наступні години - 11:00-14:00 та 19:00-22:00) здійснила компанія «ОНК-Груп», яку придбала перетин на добових аукціонах.

18 січня та 2 лютого «Укренерго» надавало запит та отримувало аварійну допомогу з Білорусі в обсязі 500 МВт на годину та 850 МВт на годину відповідно для покриття дефіциту в ОЕС України.

12:07 / 3 лютого 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події