УГВ відновило видобуток з свердловини №9 Ульянівського родовища з дебітом 75 тис куб м газу

АТ «Укргазвидобування» (дивізіон Нафтогаз Розвідка та Видобування) отримало приплив 75 тис куб м газу/добу після капітального ремонту свердловини на Ульянівському родовищі у Дніпропетровській області, повідомляє прессдужба дивізіону.

В компанії відзначають, що Ульянівське родовище входить до топ-40 наших пріоритетних активів. Його перспективи сягають 1 млрд куб м газу. Щоб скористатися цими ресурсами, розробники компанії наразі працюють над новою програмою робіт для родовища.

Зокрема, в межах програми вже вдалося отримати позитивний результат на свердловині №9. Вона працювала з 2001 р і за 20 років забезпечила 268 млн куб м газу. Проте, через виснаження продуктивного горизонту, видобуток зупинився.

Розглянувши перспективні можливості інших об’єктів в розрізі свердловини, наші розробники вирішили, що необхідно випробувати вищезалягаючі горизонти. Так, в ході капітального ремонту, виявили новий газоносний горизонт, який до цього часу не експлуатувався на даному родовищі, та отримали промисловий приплив газу.

Тож, свердловину ввели в експлуатацію з добовим дебітом 75 тис куб м. Долучення до розробки нового горизонту забезпечило компанії збільшення видобутку по Ульянівському родовищу до 205 тис куб м/добу.

В пресслужбі нагадали, що «Укргазвидобування» веде системну роботу щодо стабілізації видобутку на виснажених активах. Та вже розроблено і активно впроваджується інтенсивна програма розробки для 40 найбільш перспективних родовищ. Ці родовища становлять 94% портфеля запасів компанії та забезпечують 92% видобутку.

13:40 / 1 грудня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події