Smart Energy розпочала буріння свердловини №29 на Островерхівському родовищі

ПрАТ «Укргазвидобуток», що входить до групи компаній Smart Energy, розпочала буріння свердловини №29 на Островерхівському родовищі (Харківська область). Про це повідомляє пресслужба.

Буріння нової розвідувальної свердловини глибиною 4 650 м, заплановано закінчити в 2 кварталі 2022 р. В разі подальших успішних випробувань введення її в роботу очікується у 3 кварталі наступного року.

Основна мета буріння - розвідка покладів вуглеводнів візейського ярусу нижнього карбону та верхньої розущільненої частини кристалічного фундаменту, а також уточнення положення газоводяних контактів покладів серпуховського ярусу Островерхівського родовища.

Буровим підрядником при спорудження зазначеної свердловини виступить компанія «Укрбурсервіс» з буровим верстатом NOV 2000 HP DC вантажопідйомністю 400 тонн.

Крім того, минулого тижня, компанія оголошувала тендер на замовлення розробки проектно - кошторисної документації системи дистанційного контролю (СДКРС) свердловини №29 Островерхівького ГКР на базі контролера Energowell-NB, про що ми повідомляли в наших періодичних виданнях для підписників EXPRO Gas&Oil Daily PROCUREMENT та EXPRO Gas&Oil Weekly

Нагадаємо, наприкінці жовтня «Укргазвидобуток» успішно завершив капітальний ремонт свердловини №62 на Островерхівському родовищі. Водночас, у Полтавській області, група Smart Energy споруджує свердловину №31 на Свиридівському родовищі і №4 на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі. Також продовжуються випробування свердловини №29 Свиридівського газоконденсатного родовища.

Як повідомляєть в пресслужбі, всі три нові свердловини є розвідувальні та націлені на розвідку покладів вуглеводнів візейського ярусу.

Довідка ExPro

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, реалізує проєкти з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів та належить до п’ятірки найбільших приватних газовидобувників України, сумарно видобуваючи понад 1 млн куб м газу на добу.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область), а також публічною британською компанією Enwell Energy. У свою чергу, активи Enwell Energy працюють на Полтавщині – це Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» і «Аркона Газ-Енергія», а також на Харківщині – компанія «Пром-Енерго Продукт».

11:22 / 17 листопада 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події