СБУ викрила схему протиправного імпорту природного газу, який завдав державі збитків на 150 млн грн

Україна зазнала збитків на суму 150 млн грн через незаконний імпорт природного газу. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Співробітники Головного Управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України спільно з Офісом Генерального прокурора викрили та блокували протиправний механізм імпорту природного газу з кількох країн Євросоюзу.

За повідомленням, один із найбільших вітчизняних постачальників природного газу організував багатомільйонну схему ухилення від сплати податків. За версією слідства, трейдер зареєстрував в Одесі та у столичному регіоні кілька комерційних структур із ознаками фіктивності.

Зловживаючи специфікою розмитнення природного газу - відтермінування, внесення мінімальних митних платежів - учасники оборудки реалізовували споживачам газ в обхід податкового законодавства. Отримані кошти зловмисники виводили у «тінь».

Діючи за такою схемою, фігуранти справи за останні пів року імпортували природного газу на 500 млн грн, збитки держави за цей період становили 150 млн грн через несплачені податки.

Наразі на протиправно імпортований природний газ та грошові кошти, задіяні в оборудці підприємств, накладено арешти. Компанії, проти яких порушено справу не повідомляються.

20:32 / 17 березня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події