НКРЕКП схвалила Порядок здійснення процедури сертифікації оператора газосховищ

Національна комісія що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на засіданні 13 грудня схвалила проєкт постанови «Про затвердження Порядку здійснення процедури сертифікації оператора газосховищ», повідомляє пресслужба НКРЕКП.

Порядок розроблений для реалізації міжнародних зобов’язань України, як сторони Енергетичного Співтовариства, які, зокрема, передбачають вимогу до кожної держави-члена забезпечити уповноваженим державою органом сертифікацію оператора газосховища за участю органів ЄС з метою дотримання вимог щодо запобігання ризиків для безпеки постачання природного газу.

Порядком здійснення процедури сертифікації оператора газосховищ визначається, серед іншого, перелік документів, даних та інформації, що надаються суб’єктом господарювання, який подає запит на сертифікацію, та процедура сертифікації.

Проєкт постанови має ознаки регуляторного акта, тому, відповідно до визначеної процедури та з урахуванням стислих строків, протягом яких має бути проведено сертифікацію оператора газосховищ, він буде оприлюднений на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій.

«Схвалення цього документу є важливим кроком в процесі проведення сертифікації оператора газосховищ, який забезпечить виконання міжнародних зобов’язань України, створить умови щодо запобігання ризиків для безпеки постачання природного газу споживачам», - зазначили в НКРЕКП.

Зазначимо, що єдиним оператором ПСГ України є АТ «Укртрансгаз», який за прийнятим Порядком зможе пройти процедуру сертифікації на рівні з європейськими операторами сховищ.

 

13:45 / 13 грудня 2022

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події