Нафтогаз відкрив нове родовище Жемчужне з покладами газу на глибині 6000м

АТ «Укргазвидобування» (що є частиною Групи Нафтогаз) в рамках освоєння так званих «грінфілдів» відкрив нове перспективне родовище – Жемчужне у Полтавській області, про це повідомляє пресслужба.

Відкриття родовища стало можливим завдяки розвідувальним роботам у складних геологічних умовах на значних глибинах – більше 6 000 м. За їх результатами компанія пробурила пошукову свердловину, яка підтвердила газові поклади і дала промисловий приплив газу – майже 100 тис куб м на добу.

Розвідані запаси Жемчужного родовища становлять 200 млн куб м газу, а перспективні запаси і ресурси – понад 2 млрд куб м. Загальна площа нового родовища становить 213 кв км, в його межах виділено 5 газонасичених горизонтів.

«Геологічне вивчення нових ділянок і відкриття нових родовищ на них – це сьогодні завдання №1 для Нафтогазу. Лише так ми зможемо наростити ресурсну базу, а значить – стабілізувати видобування газу в Україні. Наразі Нафтогаз активно працює з усіма новими перспективними площами, які є в портфелі компанії. Відкриття Жемчужного родовища, яке велося в дуже непростих умовах, – тому підтвердження. Та лише наявних у компанії ділянок недостатньо для того, щоб кардинально змінити ситуацію. Потрібно якнайшвидше вирішити питання з вивченням найбільших площ на суші і морі, які мають значний ресурсний потенціал і досі не розробляються. Це треба змінювати. Нафтогаз, маючи великий досвід і експертизу роботи із новими складними активами, готовий проводити роботи в найкоротші терміни», – зазначив Олександр Романюк, директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування».

Свердловину глибиною 6 150 м бурили фахівці власного бурового підрозділу «Укрбургаз». На ній вперше випробували новий буровий верстат виробництва Bentec.

14:39 / 22 грудня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події