ДТЕК планує у 2019р перевести Криворізьку ТЕС на споживання газового вугілля

Енергохолдинг ДТЕК на сьогодні розробляє проект переведення як мінімум одного енергоблоку Криворізької ТЕС зі споживання імпортного антрациту на вугілля газової групи і планує у наступному році реалізувати даний проект та перевести станцію на споживання вугілля марки «Г». Про це повідомив генеральний директор холдингу Максим Тімченко.

«В наступному році ми будемо робити все для того, щоб Криворізька станція повністю відмовилась від споживання антрациту… До кінця наступного року Криворізька станція має повністю перейти на споживання тільки марки «Г», - сказав він, додавши, що компанія планує перевести як мінімум один блок потужністю до 300 МВт.

Відповідаючи на питання про строки проведення робіт, гендиректор зазначив, що ДТЕК зможе розпочати роботи після проходження опалювального сезону 2018-2019рр.

«Мабуть, в третьому кварталі наступного року. На сьогодні розробляється проект, реальні роботи розпочняться після проходження опалювального сезону, але стратегічною залишається мета – повністю перевести станцію на марку «Г», - повідомив Тімченко.

За його словами, в наступному році Криворізька ТЕС все ще буде потребувати до 1 млн т антрациту, але компанія прагне знизити обсяг споживання дефіцитного виду палива.

«Залишається Луганська ТЕС, як ви знаєте, туди неможлива доставка з контрольованої території, ми залежимо від поставок з Російської Федерації. На сьогодні є певні труднощі з поставками, ми зараз думаємо над тим, як ці складнощі вирішити. Якщо ситуація з поставками з РФ залишиться настільки напруженою ми будемо імпортувати вугілля з США чи ПАР», - прокоментував Тімченко ситуацію із забезпеченням вугіллям іншої станції, яка використовує антрацит.

Він також повідомив, що ДТЕК розглядає можливість переведення блоків Луганської станції на марку «Г», але за умови будівництва залізничного сполучення між ТЕС та контрольованою територією України.

«Щодо Луганської ТЕС необхідно будувати залізницю, щоб з’єднати станцію з контрольованою територією та везти туди марку «Г». Я вважаю, що це та історія, до якої вкрай серйозно має поставитися уряд. Ця історія триває декілька років, ми працюємо декілька років в острові та залежимо від поставок лише із Росії, тому, я вважаю, що в планах на 2019 рік уряд має закладати будівництво залізничного сполучення. Ми зі свого боку, коли побачимо цей рух, звичайно займимося питанням переведенням блоків з антрациту на марку «Г», - додав голова компанії.

11:51 / 18 жовтня 2018

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події