«Юнайтед Енерджі», близька до Коломойського, розпочала імпорт електроенергії з Росії

Сьогодні (1 жовтня 2019р) відбулася перша поставка електроенергії за двостороннім контрактом у напрямі «Росія-Україна», її здійснила приватна компанія «Юнайтед Енерджі», яку пов’язують з інтересами бізнесмена Ігоря Коломойського. Про це повідомили джерела на ринку.

Даний трейдер 1 жовтня імпортував з Росії електроенергію рівним графіком потужністю 100 МВт.

Як повідомляв ExPro, 18 вересня Верховна Рада за пропозицією голови комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса внесла зміни в закон України «Про ринок електроенергії», якими був дозволений імпорт електроенергії з Росії та Білорусі в ОЕС України на умовах двосторонніх контрактів.

20 вересня повідомлялося, що приватна компанія «ТАС енергія країни», власником якої являється бізнесмен Сергій Тігіпко, планує імпортувати електроенергію з РФ у державної компанії «Інтер РАО».

Довідка ExPro, «Юнайтед Енерджі» - це компанія, яка за даними ЗМІ була найбільшим постачальником газу видобутку напівдержавної «Укрнафти» для потреб «Дніпроазоту», який входить до активів Ігоря Коломойського. Засновником та керівником «Юнайтед Енерджі» являється Андрій Короткевич-Лещенко, також являється партнером в газовій компанії ТОВ «Укр-Альянс Групп», яка приймає участь в торгах на поставку газу в системі Prozorro.

18:33 / 1 жовтня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події