В Уряді розглядають декілька варіантів перегляду тарифу на електроенергію для населення – Ущаповський

В Кабінеті Міністрів, спільно з Міністерством енергетики, Міністерством соціальної політики та НКРЕКП, створили декілька робочих груп, які розглядають варіанти перегляду тарифів на електроенергію для населення. Можливі варіанти передбачають модифікацію чинної системи субсидій або зміну тарифу, в залежності від споживання. Про це повідомив Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський в інтервʼю журналістам національного телемарафону.

«Наразі в Уряді разом з Міненерго, НКРЕКП та Мінсоцполітики працюють одразу декілька робочих груп, які розглядають різні варіанти перегляду тарифу. Одна з них передбачає модифікацію чинної системи субсидій, інша – різні тарифи в залежності від обсягів споживання. Фінальне рішення щодо тарифів для населення ухвалюватиме Уряд. І це відбудеться не раніше, ніж за місяць-два, вже після закінчення цього опалювального сезону», - вказав Ущаповський.

Також, він вказав, що пріоритетним для Уряду буде захист саме малозахищених верств населення, коригування тарифу їх має торкнутись найменше.

«Але вже зараз потрібно готуватись до наступного опалювального сезону і відновлювати знищене. І нам треба думати, як діяти далі, за які кошти відновлювати. Адже війна триває. Окрім міжнародної допомоги, основним джерелом коштів для цього мають стати кошти, закладені в тариф на електроенергію для населення, який не переглядався ще з 2017 року», - наголошує Ущаповський.

Як повідомлялося в ExPro, ціна електричної енергії для населення до 31 березня 2023-го року залишиться незмінною - 1,44 грн/кВт-год при споживанні до 250 кВт-год на місяць та 1,68 грн/кВт-год – понад 250 кВт-год на місяць. Найближчим часом очікується прийняття вже нового механізму ПСО. 

09:58 / 3 березня 2023

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події