УНБ вважає неправомірним рішення суду щодо передачі активів компанії АРМА

ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» (УНБ) вийшло з заявою щодо рішення Печерського районного суд міста Києва про передачу корпоративні прав на ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» на баланс АРМА.

За словами УНБ, акціонери та керівництво компанії «Укрнафтобуріння» вперше дізналися про судове рішення щодо арешт корпоративних прав компанії лише 17 квітня з відкритих джерел.

Водночас керівництво компанії звертає увагу на те, що офіційного повідомлення про прийняття рішення щодо арешту корпоративних прав та їх передачі у зовнішнє управління ніхто з представників компанії не отримував.

Акціонери та топменеджери УНБ не розуміють підстав для подібних рішень, а також причин, з яких дані рішення були прийняті без участі компанії. Керівництво вважає ці дії неправомірними і розцінює їх як спробу заволодіти активами приватного бізнесу. Компанія вже звернулася до відповідних судових інстанцій та подала апеляцію.

За словами компанії, наразі «Укрнафтобуріння» є однією з найбільших компаній, що забезпечують приватний нафтогазовидобуток в Україні, та одним із найбільших платників податків у державі.

«Компанія завжди діяла та діятиме в рамках законодавчого поля, виконуючи свої зобов'язання перед державою, партнерами, місцевими громадами, співробітниками. Це не змінилося ні під час пандемії, ні під час війни», - йдеться у повідомленні компанії.

В компанії зазначають, що завдяки широкомасштабній програмі розробки, реалізованій керівництвом УНБ, за період з 2010р по 2022р в Сахалінське родовище інвестовано понад 6 млрд грн, пробурено близько 20 нових свердловин, здійснено понад 50 капітальних ремонтів свердловин, сплачено до бюджету близько 24 млрд грн податків та зборів, а видобуток газу склав понад 6 млрд куб м.

Станом на 19 квітня 2023р в управлінні УНБ не було жодних змін. Компанія здійснює звичайну господарську діяльність, продовжує реалізацію інвестиційних проєктів, спрямованих на подальшу ефективну розробку Сахалінського родовища, та є абсолютно ліквідною.

У підземних сховищах газу знаходиться понад 160 млн куб м газу компанії, а на рахунках – близько 1,2 млрд грн грошових коштів, більша частина з яких буде спрямована на виконання поточних податкових зобов’язань та фінансування капітальних інвестицій.

«Керівництво компанії наполягає на повноцінному судовому розгляді з метою встановлення усіх фактів та прийняття справедливих та обґрунтованих рішень», - підсумовують у заяві компанії.

Як повідомляло ExPro, суд передав корпоративні права «Укрнафтобуріння» до АРМА.

18:21 / 19 квітня 2023

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події