«Укргідроенерго» ввело в промислову експлуатацію гідроагрегат №4 Дністровської ГАЕС

ПрАТ «Укргідроенерго» 22 грудня ввело в промислову експлуатацію гідроагрегат №4 Дністровської ГАЕС, який має потужність 324 МВт в генераторному та 420 МВт в насосному режимах. Про це повідомив прес-центр компанії.

«День енергетика ми зустрічаємо зі значними трудовими здобутками – пуском четвертого гідроагрегату Дністровської ГАЕС. Це визначна подія для усієї галузі, адже за умови значного дефіциту вугілля на складах ТЕС, додаткові 324 МВт – це той чинник, який сприятиме енергостабільності та стійкості роботи Об’єднаної енергосистеми»,- зазначив генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

За даними компанії, на сьогодні загальна встановлена потужність Дністровської ГАЕС сягнула 1296 МВт в генераторному та 1684 МВт в насосному режимах.

«Введення в промислову експлуатацію четвертого гідроагрегату забезпечує зменшення кількості пусків блоків ТЕС, що у свою чергу призведе до економії вугілля та газу, а також сприятиме декарбонізації української економіки», - йдеться у повідомленні.

В компанії «Укргідроенерго» зазначили, що Дністровська ГАЕС успішно виконує роль надійного резерву з покриття пікових навантажень. Спорудження гідроакумулюючої станції дає можливість використовувати надлишки дешевої нічної електроенергії для закачування води в насосному режимі на високі позначки у верхню водойму і спрацювання її в турбінному режимі в години пік для генерації електроенергії та дозволяє забезпечити збалансовану роботу атомних електростанцій.

За словами директора Дністровської ГАЕС Василя Суботи, до складу основного технологічного обладнання входять: гідрогенератор-двигун СВО-1250/260-40 УХЛ 4 виробництва харківського заводу «Електротяжмаш», насос-турбіна типу ОРО 170-В-730 виробництва харківського заводу «Турбоатом» (наразі це АТ «Українські енергетичні машини» - ред.),блочний трансформатор виробництва заводу «Запоріжтрансформатор».

Довідка агентства ExPro, будівництво четвертого гідроагрегату Дністровської ГАЕС було розпочато в кінці травня 2017р.

За проектом «Укргідроенерго», закріпленим в Енергетичній стратегії України до 2035р, Дністровська ГАЕС складатиметься із 7-ми гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт в генераторному режимі та 2947 МВт у насосному. Після закінчення будівництва усіх 7 гідроагрегатів ГАЕС стане шостою за встановленою потужністю ГАЕС у світі та першою у Європі.

12:11 / 23 грудня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події