«Укргідроенерго» планує завершити проект зі встановлення систем накопичення енергії у 2023р

ПрАТ «Укргідроенерго» планує у 2023р завершити проект, який передбачає встановлення на ГЕС та ГАЕС систем накопичення енергії загальною потужністю 197 МВт та сонячних станцій потужністю 63,9 МВт. Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Сирота в інтерв’ю, яке було опубліковане на сайті компанії 22 червня.

«Ми маємо завершити встановлення гібридних систем виробітку електроенергії у 2023 році», - сказав він.

За словами Сироти, для будівництва СНЕ та СЕС на територіях ГЕС та ГАЕС, компанія планує залучити у Міжнародного банку реконструкції та розвитку (входить до Світового банку) $177 млн, а також $34 млн від Фонду чистих технологій.

«Період окупності складатиме 5-6 років, але він напряму залежатиме від ситуації на ринку електроенергії – від стану розрахунків за надані послуги, а також від внесення змін до Правил ринку. Також хочу підкреслити, що Проєкт встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в «Укргідроенерго» реалізовуватиметься без застосування «зеленого» тарифу», - додав гендиректор.

Сирота зазначив, що на сьогодні «Укргідроенерго» з МБРР підписало протокол переговорів, до кінця червня має відбутися розгляд умов угоди Радою директорів Світового банку, після чого відбудеться підписання кредитних угод.

Довідка ExPro, в межах проекту передбачено встановлення:

  • систем накопичення енергії потужністю 197 МВт на 4 об’єктах «Укргідроенерго» (Київській ГАЕС, Канівській ГЕС, Кременчуцькій ГЕС і Середньодніпровській ГЕС);
  • CЕС потужністю 35,9 МВт, як резервного джерела енергопостачання власних потреб енергогенеруючого обладнання ГЕС/ГАЕС та для зарядження акумуляторів;
  • акумуляторів потужністю 15 МВт на Дністровській ГЕС, як джерела для зарядження місцевого електротранспорту, а також СЕС потужністю 28 МВт як резервного джерела енергопостачання власних потреб енергогенеруючого обладнання і для зарядження акумуляторів.

Разом з тим, встановлення гібридних установок з виробництва електроенергії на основі батарейних накопичувачів дозволить «Укргідроенерго» надати оператору системи передачі – НЕК «Укренерго», додатковий резерв підтримки частоти та розширити регулюючий діапазон автоматичного резерву відновлення частоти, що є необхідними для забезпечення надійного та сталого функціонування ОЕС України, дотримання операційної безпеки енергосистеми та якості електричної енергії.

11:41 / 22 червня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події