«Укргідроенерго» підтримує як найшвидший перехід до фінансового ПСО

ПрАТ «Укргідроенерго» підтримує як найшвидший перехід від моделі покладання спеціальних обов’язків на ринку електроенергії шляхом відпуску державними генеруючими компаніями товарної продукції до фінансової моделі, яка дозволяє цим компаніям вільно продавати електроенергію і перераховувати на спецобов’язки частину отриманого прибутку.

Таку думку в коментарі для агентства ExPro повідомив генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

«Я вважаю, що треба переходити якомога швидше. Наші консультанти та фахівці працюють в цих робочих групах, щоб якомога швидше перейти до моделі фінансового ПСО, я вважаю, що це правильний підхід», - сказав він. Також гендиректор додав, що вільний продаж електроенергії компанією «Укргідроенерго» дозволить потіснити ряд інших трейдерів.

«Ми витіснимо недобросовісних трейдерів, які не мають ресурсу, які можуть просадити ціну на ринку «на добу наперед». Чим прозоріший ринок, тим він якісніший», - додав голова компанії.

Як повідомляло агентство ExPro, в середині червня 2020р т. в. о. міністра енергетики Ольга Буславець повідомила, що Міненерго планує перехід до фінансового ПСО, проте перед цим буде застосована проміжна модель ПСО. За словами Буславець, НКРЕКП має провести дискусії та погодження редакції фінансового ПСО з Секретаріатом Енергетичного співтовариства перед прийняттям відповідної постанови Кабінету міністрів.

В 20-х числах червня Агентство уряду США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках «Проєкту Енергетичної Безпеки» опублікувало своє бачення переходу до фінансового механізму ПСО. Агентство пропонує укладати swap-контракти між державною генерацією та постачальниками універсальних послуг, яким генерація буде фінансово компенсувати різницю між ринковою та встановленою для населення ціною на електроенергію.

16:00 / 16 липня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події