ТАС бізнесмена Тігіпко планує імпортувати електроенергію з Росії

Компанія «ТАС енергія країни», власником якої являється бізнесмен Сергій Тігіпко, планує імпортувати в Україну електроенергію у вересні-грудні цього року з Росії, придбавши її в державної російської компанії «Інтер РАО ЄЕС». Про це повідомляють джерела на ринку.

За їх інформацією, «ТАС енергія країни» планує здійснити закупівлю російської електроенергії в обсязі до 600 млн кВт-год.

Як повідомляв ExPro, 18 вересня Верховна Рада за пропозицією голови комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса внесла зміни в закон України «Про ринок електроенергії», якими був дозволений імпорт електроенергії з Росії та Білорусі в ОЕС України на умовах двосторонніх контрактів.

«Інтер РАО ЄЕС» - російська енергетична компанія, основними акціонерами якої являються державні компанії. В 2018р компанія експортувала 16,712 млрд кВт-год електроенергії, основні обсяги були продані у Фінляндію, Литву, Китай та Казахстан. В Україну, за даними компанії, в минулому році було експортовано 45 млн кВт-год. Головою Ради директорів «Інтер РАО ЄЕС» є наближений до президента РФ Володимира Путіна - Ігор Сечін, який також очолює найбільшу нафтовидобувну російську компанію «Роснєфть».

В червні 2018р російське агентство «РБК» повідомило про те, що топ-менеджер «Інтер РАО ЄЕС» Каріна Цуркан підозрюється в поширенні інформації про поставки електроенергії на Донбас представникам НАТО.

У вересні 2018р українське держпідприємство «Укрінтеренерго» виграло судовий спір з «Інтер РАО ЄЕС», яке вимагало в української сторони виплатити борг за поставки електроенергії з Росії на тимчасово окуповані території Донбасу у 2014-2015рр. За даними «Укренерго», максимальний обсяг імпорту з Білорусі в ОЕС України становить 7,3 млрд кВт-год в рік, а з Росії – 10,512 млрд кВт-год в рік.

17:57 / 20 вересня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події