Італійський бізнес зацікавлений інвестувати у відновлення української енергетики – Міненерго

Італійські компанії зацікавлені інвестувати у післявоєнне відновлення українського енергетичного сектору, зокрема, у сфері відновлюваної енергетики – сонячної, вітрової, біоенергетики та енергоефективних технологій.

Про це повідомляють в Міністерстві енергетики.

Заступник міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Італії в Україні Pier Francesco Zazo і президентом Загальної конфедерації італійської промисловості Конфіндустріа Карло Бономі.

«Італійські компанії зацікавлені у співпраці у сфері відновлюваної енергетики – сонячної, вітрової та біоенергетики, у впровадженні технологій, що дозволяють заощаджувати використання енергії. Крім того, італійський бізнес готовий вже зараз співпрацювати з українським енергокомпаніями з метою підтримки успішної підготовки енергосистеми України до опалювального сезону та відновлення енергетичної інфраструктури, яка постраждала від бойових дій», - вказують в Міненерго.

Як вказують в Міністерстві, Загальна конфедерація італійської промисловості Конфіндустріа є найвпливовішою асоціацією промисловців і підприємців в Італії. Об’єднує понад 150 000 підприємств у всіх сферах економічної діяльності держави, які забезпечують працевлаштування понад 5 400 000 осіб та формують понад 34% її ВВП.

Як повідомлялось в ExPro, велика кількість енергетичних обʼєктів в Україні пошкоджена. Майже 5% встановлених генеруючих потужностей зруйновано; 35% генеруючих потужностей зараз знаходиться на окупованих територіях; російська агресія вивела з ладу понад 50% теплових потужностей, 30% сонячної та понад 90% вітрової генерації.

12:12 / 21 червня 2022

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події