Судовий позов «Енергоатома» може заблокувати виплати виробникам з ВДЕ та ПУПам – заява «ГарПока»

Рішення Північного апеляційного суду, яке задовольняє позов ДП «НАЕК «Енергоатом» про стягнення понад 4 млрд грн з ДП «Гарантований покупець», може стати загрозою для виконання спеціальних обовʼязків на ринку електроенергії та повноцінній виплаті «зеленим» виробникам. Таку заяву оприлюднили 22 листопада в «Гарантованому покупці».

«22 листопада Північний апеляційний господарський суд ухвалив рішення на користь НАЕК «Енергоатом» у справі, де предметом позову є стягнення суми понад 4 млрд грн. Такі дії НАЕК «Енергоатом» можуть мати на меті примусове стягнення заборгованості та ставлять під загрозу виконання спеціальних обов’язків із забезпечення доступності електричної енергії для населення», - йдеться в повідомленні.

В «Гарантованому покупці» вказують, що в разі примусового стягнення коштів на користь «Енергоатома», можуть бути списані кошти, призначені для сплати постачальникам універсальних послуг в рамках ПСО для населення, а також цільові кошти, призначені для розрахунків з виробниками електричної енергії за «зеленим» тарифом.

«З метою недопущення кризових ситуацій на ринку електричної енергії «Гарантований покупець» закликає НАЕК «Енергоатом» до мирного врегулювання питань, пов’язаних з оплатою електричної енергії, відпущеної для потреб населення у 2020 році», - підсумовується в зверненні однієї держкомпанії до іншої.

10:00 / 23 листопада 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події