Словацька SPP вперше придбала LNG для Чехії

Словацька компанія Slovenský plynárenský priemysel (SPP) продовжує диверсифікувати поставки газу до Словаччини, купуючи природний газ. Так, 1 травня 2022р до LNG терміналу на острові Крк прибув черговий LNG танкер з американського порту Corpus Christi обсягом 93 млн куб м природного газу.

SPP поставить частину придбаного обсягу LNG (близько 5 млн куб м) для своєї дочірньої компанії SPP CZ, яка є енергопостачальником в Чеській Республіці. Це буде перше в історії фізичне постачання LNG на чеський ринок, яке забезпечуватиме SPP.

«Забезпечення безперервного постачання енергією всіх своїх споживачів, від великих промислових споживачів до домашніх господарств є абсолютним пріоритетом для SPP, і ми приділяємо всю увагу поточній ситуації. Фахівці SPP докладно відстежують розвиток ситуації та аналізують всі доступні бізнес-можливості та інструменти для забезпечення безперебійного постачання газу споживачам як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі», - повідомляють у компанії.

Навіть традиційно залежні від трубопроводного газу з Росії країни шукають нові шляхи та маршрути отримання ресурсу після російського вторгнення в Україну.

12:19 / 2 травня 2022

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події