СБУ викрила високопосадовця «Миколаївобленерго» на корупції

Служба безпеки України викрила одного із керівників оператора системи розподілу «Миколаївобленерго» на схемі вимагання неправомірної вигоди з підприємців.

Про це повідомив пресцентр СБУ.

«В ході слідчо-оперативних дій, одного з керівників АТ «Миколаївобленерго» викрито на схемі вимагання неправомірної вигоди від громадян, у тому числі представників комерційних структур», - повідомляють в СБУ.

В Службі Безпеки додають, що в ході оперативних дій було задокументовано факт вимагання неправомірної вигоди з місцевого підприємця, посадовець «гарантував» безперешкодне приєднання до електричних мереж. Зокрема, в повідомленні СБУ йдеться, що до незаконної діяльності було залучено як посередника представника афілійованої фірми.

Водночас, посадовця та його посередника співробітниками прокуратури та СБУ було викрито під час отримання чергового траншу в розмірі 65 тис грн.

«В ході слідчих дій, за місцями роботи та проживання чиновника, було виявлено більше 100 тис. дол, ймовірно одержаних злочинним шляхом», - вказують в СБУ.

В ЗМІ повідомляють, що розслідування стосується перевірки факту вимагання хабаря директором з інвестиційної політики та перспективного розвитку Романом Пресліцьким.

Наразі триває розслідування кримінального провадження , розпочатого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, за якою передбачено покарання у вигляді ув’язнення на строк до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Довідка ExPro, тимчасовим виконуючим обовʼязки генерального директора АТ «Миколаївобленерго» є Сергій Клочко, директором з комерційного обліку електроенергії – Олександр Худяков, уповноваженим з антикорупційної діяльності – Олександр Поліщук.

10:00 / 25 січня 2022

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події