СБУ ліквідувала майнінг-центр, що викрадав е/е в «Укрзалізниці»

Служба безпеки України викрила підпільний майнінг-центр в Одесі, який незаконно використовував електроенергію АТ «Укрзалізниця».

Про це повідомив прес-центр СБУ.

«У ході слідчо-оперативних дій в Одесі ліквідовано підпільний центр з майнінгу криптовалют, який викрадав промислові обсяги електроенергії з державного об’єкта критичної інфраструктури», - вказали в СБУ.

В Службі безпеки вказали, що до створення нелегального майнінг-центру причетні двоє мешканців Одеси, технологічне обладнання було встановлено в орендованому складському приміщенні.

«Встановлено, що електроживлення спеціалізованого устаткування зловмисники здійснювали через несанкціоноване підключення до державної електромережі, - вказують в СБУ.

Зокрема, під час обшуків було виявлено понад 100 одиниць компʼютерної техніки та засоби звʼязку та документацію із доказами протиправної діяльності.

В прес-центрі «Укрзалізниці» вказали, що розмір збитків, завданих державній компанії, буде встановлено в рамках проведення процесуальних дій, а також буде ініційовано службову перевірку.

10:33 / 18 січня 2022

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події