Розслідування справи «Ротердам+» відновлено – НАБУ

Розслідування справи «Ротердам+» відновлено за рішенням Вищого Антикорупційного Суду.

Про це 18 листопада повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України на сторінці у Twitter.

«Розслідування справи «Ротердам+» відновлено за рішенням ВАКС. Інформація про її нібито закриття не відповідає дійсності. Заявник відкликав скаргу через відсутній предмет спору», - йдеться у повідомленні бюро.

Як повідомляло агентство ExPro, детективи НАБУ під керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та за допомоги СБУ повідомили 6 особам, причетним до запровадження так званої формули «Роттердам+», про підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд грн збитків.

НАБУ підозрювало екс-голову НКРЕКП – Дмитра Вовка; екс-директора ДП «Оператор ринку» Володимира Євдокімова (на момент запровадження «Роттердам+» - член НКРЕКП); начальника управління енергоринку НКРЕКП); заступника комерційного директора однієї з приватних компаній теплової генерації України та інших. На початку березня 2016р НКРЕКП затвердила новий порядок формування оптової ринкової ціни, де було введено формулу «Роттердам+».

Відповідно до неї, ціна вугілля в тарифі на електроенергію, яка вироблялась на ТЕС формувалася на основі біржових цін на вугілля в Європі (в портах торгового базису «АРА» – Амстердам, Роттердам, Антверпен). НКРЕКП обґрунтовувала доцільність застосування формули тим, що це допоможе усунути ручне регулювання цін, зробить привабливим імпорт вугілля та дозволить накопичити достатню його кількість при відсутності поставок з тимчасово окупованих територій Донбасу.

12:46 / 18 листопада 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події