Робота ТЕС на суміші газ + вугілля вимагає компенсації додаткових 2,5 грн за кожну кВт-год - ДТЕК

Робота блоків ТЕС, які зможуть протягом осінньо-зимового періоду працювати на суміші газу та вугілля та забезпечувати резерв потужності, вимагає компенсації додаткових 2,5 грн за кожну кіловат-годину.

Про це 30 листопада під час засідання комітету ВРУ з питань енергетики повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

«Ми розуміємо, що єдиний резерв, який буде потрібен – це будуть блоки ТЕС, які працюють на вугіллі, їх можна перевести на роботу на газу, або на суміші газу і вугілля. Розрахунок показує, що суміш банально дешевша, ніж просто газ. Тому, якщо ми говоримо про доплату 2,5 грн (за кВт-год – ред.) під час роботи на газу – то це приблизно 50 на 50: 50% вугілля і 50% газу для того, щоб вийти і вкластися в ці нормативи щодо доплати», - сказав він.

Також Сахарук зазначив, що робота газомазутних блоків залишається єдиним резервом в енергосистемі у ситуації дефіциту вугілля.

«Я знаю, що міністерство працює. Я прошу завершити цю роботу з регулятором (з питання застосування доплати – ред.) тому, що на випадок якоїсь проблематики з «Енергоатомом» або імпортом нам потрібен буде резерв в системі, то ми можемо лише газом швидко забезпечити роботу», - пояснив Сахарук.

16:49 / 30 листопада 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події