Острів БуТЕС планується приєднати до ОЕС України під час ізольованого режиму – «Укренерго»

Планується, що торгова зона «Острів Бурштинської ТЕС» буде відокремлена від енергосистеми Європи (ENTSO-E) та приєднана до Об’єднаної енергосистеми України під час проходження ізольованого режиму роботи взимку 2021-2022рр та влітку 2022рр в рамках процесу інтеграції в ENTSO-E; таким чином тестування буде проходити вся енергосистема України.

Про це 7 липня під час Українсько-Словацького форуму «Інтеграція українських та європейських ринків» повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Цікавий факт: коли ми будемо проходити ізольований режим ми плануємо приєднати Острів Бурштинської ТЕС назад до енергосистеми України», - сказав він.

Після синхронізації, через підстанцію «Мукачеве» у Закарпатській області будуть проходити транзитні перетоки між сусідніми європейськими країнами. Також Кудрицький зазначив, що проект синхронізації має дуже важливе ринкове значення для регіонів, які входять до складу Острова Бурштинської ТЕС (Івано-Франківська, Закарпатська та частина Львівської областей).

«Сьогодні ми бачимо дуже великий розрив в цінах між Островом Бурштинської ТЕС і рештою України. Якби наша енергосистема вже була синхронізована з європейською, цього Острова Бурштинської ТЕС фізично б не існувало і будь-який український споживач (і на Закарпатті, і на Вінниччині, і на Хмельниччині) мав би доступ до єдиного вільного ринку», - додав керівник «Укренерго».

17:02 / 8 липня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події