«Оператор ринку» продемонстрував профільним журналістам автоматизовану роботу РДН/ВДР

ДП «Оператор ринку» під час прес-брифінгу 24 жовтня з керівником підприємства Володимиром Євдокімовим, продемонстрував профільним журналістам, в тому числі кореспондентам ExPro, автоматизовану роботу ринку «на добу наперед» (РДН), внутрішньодобового ринку (ВДР), процес формування ціни на даному сегменті ринку електроенергії та інші нюанси роботи компанії.

Зокрема, журналістам було продемонстровано роботу платформи XMtrade/PXS компанії Sfera. В тому числі, як в режимі реального часу автоматично протягом 20 хвилин відбувається закриття воріт на РДН в двох торгових зонах, поєднання замовлень, розрахунок результатів, формування ціни на електроенергію, обчислення кінцевих результатів та їх подальша публікація на сайті.

«В нас жодного ручного втручання взагалі немає. Все повністю розраховує система згідно алгоритмів», - заявив Євдокімов.

Крім цього, за його словами, компанія постійно удосконалює даний софт та власний сайт. Євдокімов зазначив, що у вільному доступі є вся необхідна інформація про роботу РДН/ВДР – ціни, обсяги та інші аналітичні матеріали.

«В нас ризики можуть бути в частині гравців ринку, тобто зник в них доступ до мережі інтернет і тому подібне. Один раз був збій. Тоді ми не знали, що буде такий великий перепродаж на ВДР і гравці ринку встановлювали ціну більшу за граничну. Протягом ночі це було виправлено. В подальшому система працює ефективно», - додав він.

Водночас, Євдокімов зазначив, що для підстраховки гравців ринку було створено акредитований центр сертифікованих ключів – «АЦСК ринку електричної енергії». Також, директор «Оператору ринку» заявив, що мета підприємства – market coupling (об’єднання ринків) з країнами ЄС. За його словами, як приклад, компанія бере біржі Nord Pool та European Power Exchange (Epex Spot).

17:20 / 24 жовтня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події