Норвезька Emergy планує у серпні розпочати будівництво перших черг ВЕС «Зофія» потужністю 337 МВт

Норвезька компанія Emergy планує у серпні 2021р розпочати будівництво першої та другої черг вітроелектростанції «Зофія» потужністю 337 МВт в Запорізькій обл.

Про це 15 липня після прес-конференції повідомив керівник проекту «Зофія», Country Manager компанії Emergy в Україні, Владислав Казак.

«Ми плануємо розпочати будівництво наступного місяця», - сказав він, додавши, що завершити будівництво планується до вересня 2022р.

За його словами, компанія Emergy для проекту «Зофія» використає вітрогенератори одиничною потужністю 4,5 МВт виробництва компанії Goldwind.

Коментуючи тарифи, за якими компанія планує продавати електроенергію, Казак сказав наступне: «Ми плануємо продавати за діючим «зеленим» тарифом, у нас є prePPA. Можливо, частину третьої черги, якщо встигнемо. Якщо не встигнемо, будемо працювати на аукціонах або за прямими договорами з компаніями». На його думку, для залучення максимальної кількості гравців на аукціони, держава має винести лоти з більшою потужністю.

«Держава має оцінити потенційний розмір потужностей, які хочуть прийняти участь. І відповідно, надати можливість всім приймати участь, оскільки це потенційно приведе до пониження ціни… Чим більше проект, тим більший шанс прийти до нижчого тарифу», - сказав він.

16:07 / 15 липня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події