Німеччина запустила другий етап плану надзвичайної ситуації на фоні кризи поставок природного газу

Німеччина у четвер запустила в дію другий етап трифазного плану надзвичайної ситуації з природним газом у зв’язку з кризою поставок природного газу з Росії на фоні підготовки до опалювального сезону. Про це заявив Міністр економіки та захисту клімату ФРН Роберт Хабек на пресконференції.

Друга фаза – фаза «тривоги» - передбачає, що поставки обмежені або перервані, однак покривають загальне споживання. Підвищений рівень тривоги дає владі можливість приймати законодавство, що дозволяє енергетичним компаніям відкласти підвищення цін на газ для домогосподарств. Крім того, дозволяється відновити роботу вугільних електростанцій для скорочення використання природного газу.

Третій «надзвичайний» рівень передбачає контроль держави над розподілом газу всередині Німеччини.

За словами Хабека, рішення щодо введення другого рівня було прийнято після того, як Росія скоротила поставки газу з 14 червня на фоні високих цін на газ. Наразі газосховища країни заповнені на 58%, що вище, ніж минулого року, однак досягнення цілі 90% у листопаді буде недосяжною без подальших мір.

«Скорочення поставок газу – це економічна атака на нас зі сторони Путіна. Ми будемо захищатися від цього. Але зараз нашій країні доведеться пройти тернистий шлях», - сказав Хайбек.

Також в уряді Німеччини припускають, що Росія може скористатися щорічним технічним обслуговуванням «Північного потоку» для того, щоб повністю припинити поставки газу до країни.

 

11:45 / 23 червня 2022

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події