НКРЕКП з 1 червня запроваджує публічні договори на приєднання до електричних мереж ОСР

З 1 червня 2021р вступають в силу ряд нових змін до Кодексу систем розподілу, які спрощують процедуру приєднання до мереж розподільчих компаній, зокрема запроваджуються публічні договори на приєднання, зменшується кількість документів для заповнення споживачем та інші умови, які спрощують доступ до мереж. Відповідні нововведення були представлені 17 травня членом комісії Дмитро Коваленком під час брифінгу про питання приєднання.

З 1 червня всі договори на приєднання стають публічними, тобто типовими та такими, які підписуються споживачем, який приєднується, автоматично – шляхом внесення авансового платежі. «На сьогодні, ідеологія змінюється кардинально (на відміну від ситуації на сьогодні, коли договори є індивідуальними – ред.): договір – публічний, його підписання здійснюється шляхом авансового платежу, фіксована оплата. Будь-які інші зміни в цьому договорі – це окрема дія ОСР або споживачів, яка повинна бути осмислена і, відповідно, оцінена з наслідками. Ніякого нав’язування на етапі укладання договору бути не може», - прокоментував Дмитро Коваленко.

Також комісія зменшує пакет документів, які має подавати до ОСР споживач для приєднання свого обладнання, зокрема вже буде не потрібно подавати копії документів, що підтверджують право власності та робити копіювання топографо-геодезичного плану (місця розміщення об’єктів споживача). «Ці документи вже надавати не треба, замість цього треба зазначати значення даних електронних реєстрів від розташування точки приєднання. Все інше повинен зробити сам ОСР», - пояснив член НКРЕКП.

Згідно інформації комісії, з 1 червня вже більше не потрібне погодження в ОСР проектів внутрішнього електропостачання напругою нижче 27,5 кВ.

Регулятор зобов’язує ОСР вести на свої сайтах окремий розділ про приєднання до мереж, постійно оновлювати інформацію в ньому. Також розподільча компанія має вести окремий публічний реєстр приєднання.

12:19 / 17 травня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події