НКРЕКП в першій половині червня презентує roadmap запровадження REMIT на ринках газу та електроенергії

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планує в першій половині червня 2021р презентувати дорожню карту запровадження Регламенту прозорості REMIT (Regulation of energy market integrity and transparency) на ринках газу та електроенергії України.

Про це під час The Ukrainian Gas and Electricity Markets Conference 2021 повідомила членкиня НКРЕКП Ольга Бабій.

«Ми презентуємо дорожню карту учасникам ринку, це буде відкритий графік. Ми його презентуємо через пару тижнів», - сказала Бабій.

Ольга Бабій зазначила, що в цьому регламенті будуть передбачені вимоги щодо надання інформації до всіх учасників ринку:

  • виробників/видобувних компаній;
  • трейдерів;
  • операторів мереж;
  • споживачів (зі споживанням від 60 МВт-год в рік).

Також регламент передбачатиме постійний моніторинг зі сторони регулятора операцій гравців ринку з метою недопущення та виявлення маніпуляцій.

Також представниця Регулятора висловилася на підтримку законопроекту №5322 (автори – народні депутати Андрій Герус, Андрій Жупанин та ін._, який пропонує модель впровадження REMIT.

Згідно даного законопроекту, Регулятору планується надати право моніторити всі оптові торгові операції на ринках газу та електроенергії для запобігання зловживанням учасниками ринку.

Також передбачається, що компанії повинні будуть надавати всю інформацію щодо контрактів в оптовому сегменті, а саме:

  • предмет договору;
  • опис оптового енергетичного продукту;
  • ціну;
  • обсяги;
  • дату та час проведення операції;
  • сторони договору, а також іншу інформацію відповідно до порядку, затвердженого Регулятором.
13:01 / 21 травня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події