НАБУ скерувало до суду справу щодо розкрадання коштів в «Первомайськвугіллі»

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратора скерували до суду справу щодо зловживання службовим становищем посадовцями ДП «Первомайськвугілля» під час виконання робіт із запобігання затопленню шахт на Луганщині.

Про це повідомляли в НАБУ.

«НАБУ та САП скерували до суду справу за фактом зловживання службовим становищем посадовцями ДП «Первомайськвугілля» під час виконання робіт з запобігання надзвичайній ситуації техногенного характеру у зв’язку з затопленням шахт на Луганщині», - йдеться в повідомленні.

Справа стосується можливих незаконних дій при виконанні робіт із запобігання затоплення шахти «Золоте» у 2018р. Антикорупційне бюро звинувачує посадовців у завищенні обсягів та вартості виконання робіт на 17 млн грн.

«14 млн грн було незаконно сплачено, розкраданню ще майже 3,5 млн грн вдалося запобігти», - вказують в НАБУ.

Серед обвинувачених колишній в.о. генерального директора «Первомайськвугілля», директор відокремленого підрозділу ВП «Шахта «Золоте», головний інженер та механік шахти.

Як зазначено в матеріаліх слідства, у 2017р на тимчасово окупованій території Луганщини були затопленні шахти «Первомайська» і «Голубівська», що призвело до збільшення рівня води на шахті «Золоте». Через це був ризик руйнування, зсувів, забруднення питних водозаборів рудничними водами та втрати корисних копалин. Для запобігання катастрофі були у 2018 році виділені кошти Кабміном.

Довідка ExPro, Промислові записи шахти «Золоте» на початок 2021 року складали 27,8 млн грн. 

13:08 / 17 червня 2022

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події