Харківська ТЕЦ-5 відновила роботу після аварійної зупинки

Харківська ТЕЦ-5 відновила роботу після аварійної зупинки, яка відбулась через пошкодження високовольтної мережі, до яких підʼєднано станцію, внаслідок ворожого обстрілу.

Про це повідомляє пресцентр теплоелектроцентралі.

Як повідомили в Харківській ТЕЦ-5, 5 червня, о 21.25 в результаті ворожого обстрілу було пошкоджено високовольтні мережі, до яких під'єднано Харківську ТЕЦ-5.

«Автоматика ТЕЦ спрацювала чітко. Станція відімкнулась від мережі, відкрились запобіжні клапани і з потужними звуковими ефектами теплоцентраль скидала в атмосферу пар. Такою є запобіжна технологія при форс-мажорному сценарії зупинки ТЕЦ», - вказав Олександр Мінкович, генеральний директор ТЕЦ-5.

Як повідомив Мінкович, персонал станції разом з фахівцями «Укренерго» оперативно з'ясували обставини аварійної зупинки і поновили роботу ТЕЦ. Вже 6 червня о 00.30 енергоблок ТЕЦ-5 було знову увімкнено в мережу.

Раніше, в Харківській ТЕЦ-5 повідомляли про можливість припинення роботи у зв'язку з потрійним підвищенням тарифів на газ. За словами Олександра Мінковича, наразі ТЕЦ-5 на етапі розгляду і погодження нового договору на постачання газу, запропонованого «Нафтогаз Трейдинг», для продовження енергогенерації і підтримки стабільності в Північній енерносистемі України та надання послуги гарячого водопостачання харків'янам.

17:27 / 6 червня 2022

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події