Група компаній MCL готує проект ВЕС з виробництвом «зеленого» водню у Рівненській області

Група компаній MCL, яка займається девеломпентом об’єктів генерації е/е з ВДЕ, готує проект будівництва ВЕС потужністю 72 МВт з виробництвом «зеленого» водню у Рівненській області; компанія планує продавати водень заводу «Рівнеазот» для наступного виробництва аміаку.

Про це 21 квітня повідомив керівник групи MCL Микола Герасименко під час конференції «Перехід від «зеленого» тарифу до ринкових умов», яку організувала Українська вітроенергетична асоціація.

«Наш проект знаходиться в Західній частині України, на півночі Рівненської області… Ми плануємо встановлення 12 сучасних вітроенергетичних установок по 6 МВт кожна», - сказав Герасименко.

За даними компанії, загальна потужність ВЕС планується на рівні 72 МВт, висота кожної вітроустановки буде складати – 148-166 м, прогноз виробництва – 273,028 млн кВт-год в рік, очікувана швидкість вітру – 7,4 м/с.

За словами Герасименка, компанія розробляє ТЕО та шукає фінансового партнера для проекту з виробництва водню.

«На сьогодні ми знаходимося на стадії девеломпенту дільниці з виробництва «зеленого» водню. Ми на сьогодні проводимо розрахунки стадії ТЕО… Також ми знаходимося на етапі залучення стратегічного партнера по фінансуванню даного проекту», - сказав керівник MCL.

Також Герасименко повідомив, що компанія планує відвантажувати отриманий водень для виробництва аміаку на потужностях ПАТ «Рівнеазот», яке розташоване на відстані до 200 км від майбутньої ВЕС. За словами керівника MCL, виробництво аміаку з водню має економічну доцільність, а попит на аміак (як сировини для синтезу органічних добрив) – зростає.

13:22 / 21 квітня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події