«Газпром» придбав лише 650 тис куб м додаткових потужностей для транзиту через Україну у вересні

«Газпром» на аукціоні із розподілу місячних потужностей на вересень придбав 650 тис куб м на день у точці «Суджа» на кордоні з Росією. Про це стало відомо з результатів аукціону на платформі RBP.

ТОВ «Оператор ГТС України» (ОГТСУ) пропонував до продажу 15 млн куб м на день додаткових потужностей на гарантованій основі. Таким чином, «Газпром», на відміну від попередніх місяців, не викупив усі запропоновані потужності.

Таким чином, разом із потужностями за діючим контрактом (109,6 млн куб м на добу) у вересні максимальний добовий обсяг транзиту російського газу через Україну становитиме 110,25 млн куб м. Без урахування можливих додаткових бронювань у добовому форматі.

У точці «Ужгород/Вельке Капушани», через яку «Газпром» качає газ до Словаччини, компанія взагалі не придбала додаткові потужності на вересень.

Враховуючи, що «Газпром» не викупив усі гарантовані потужності, аукціону з розподілу додаткових переривчастих потужностей не буде. Таким чином, обсяги транзиту вже точно будуть меншими, ніж у серпні.

Запуск «Північного потоку – 2» у вересні також малоймовірний, оскільки газопровід ще не сертифікований. Поставки через «Ямал» на мінімумі і поки не зрозуміло, коли вони відновляться. «Газпром» майже повністю спустошив власні сховища у Європі. Учасники ринку очікують, що ціни на газ будуть зростати.

13:08 / 16 серпня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події