Фінська компанія Gasum не буде платити за газ у рублях і звернеться до арбітражу

Фінська державна енергетична компанія Gasum повідомила, що не буде платити за російський газ у рублях на вимогу «Газпрому», оскільки це порушує договір. Крім того, компанія має намір звернутися до міжнародного арбітражу з приводу того, що «Газпром» порушує умови укладеного договору між компаніями.

За словами компанії, Gasum також має ряд інших претензій до «Газпрому» у контракті. Тому компанія звернеться в арбітраж.

Компанія зазначає, що ймовірно «Газпром» може припинити поставки російського газу до Фінляндії, оскільки Gasum відмовляється платити у рублях. Разом з тим, Gasum разом з партнерами та державними органами готові до такого сценарію. Протягом літнього сезону Gasum має намір наростити поставки природного газу з інших джерел через інтерконектор Balticconnector.

«У цій ситуації у Gasum не було іншого вибору, окрім як передати контракт до арбітражу. У цій складній ситуації ми зробимо все можливе, щоб забезпечити наших фінських клієнтів необхідною енергією», — каже президент Gasum Міка Вільянен.

За різними оцінками компанія купувала від російського «Газпрому» від 1,4 до 2 млрд куб м природного газу щорічно.

13:30 / 17 травня 2022

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події