«Енергоатом» пропонує зняти цінові обмеження для нього на ринку двосторонніх договорів

ДП НАЕК «Енергоатом» пропонує не застосовувати мінімальну ціну (1,4 грн /кВт-год) для продажу його обсягів (до 40% виробництва) електричної енергії на ринку двосторонніх договорів, оскільки такий підхід призведе до потрапляння даних обсягів на балансуючий ринок.

Такий коментар для агенства ExPro, надав Герман Галущенко, віце-президент «Енергоатома», під час конференції «Перший рік: як працює ринок електроенергіх в Україні» організованою Energy Club.

«Якщо ми маємо нижчу межу ( продажу електроенергії на ринку ДД – ред.), ми не можемо впасти по ціні, а якщо ціна (фактична ціна – ред.) ринку нижча !? Не можна в ринку мати обмеження ціни – це не ринок… Ми будемо випадати на небаланси, а гроші будемо отримувати через 2 місяці», - зауважив Галущенко.

За його інформацією, постанова Кабміну яка пропонує новий механізм ПСО, встановлює формулу для визначення мінімальної ціни продажу е/е «Енергоатома» на ринку двосторонніх договорів. Дана формула передбачає встановлення мінімальної ціни продажу е/е на рівні подвійної промислової собівартості.

За розрахунками компанії, ціна продажу за цією формулою буде становити приблизно 1400 грн за 1 МВт-год (1,4 грн /кВт-год).

15:43 / 13 серпня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події