Екс-очільник «Гарантованого покупця» позивається у суді до Кабміну через своє звільнення

Костянтин Петриковець звернувся до суду із позовом до Кабінету Міністрів України та «Гарантованого покупця» про скасування розпорядження про звільнення з посади директора державного підприємства.

Ухвала Деснянського районного суду про відкриття провадження у справі опублікована в Єдиному реєстрі судових рішень та в аналітичній системі YouControl.

«Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 до Кабінету Міністрів України, Державного підприємства «Гарантований покупець» про визнання недійсним та скасування розпорядження про звільнення, поновлення на роботі, стягнення суми середнього заробітку за час вимушеного прогулу - до розгляду та відкрити провадження у справі», - йдеться в ухвалі.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними матеріалами. Дата розгляду справи призначена на 31 січня.

Як повідомляли в ExPro, Кабмін 13 листопада екстрено звільнив Костянтина Петриковця з посади директора ДП «Гарантований покупець». В Кабміні заявляли, що причиною звільнення є можливе завдання збитків бюджету. Проте сам Петриковець заявляв, що це було політичним рішенням, адже він відмовився виконувати незаконні вказівки представників уряду щодо розрахунків перед виробниками з ВДЕ.

«Кабінет Міністрів України зібрався на позачергове засідання у суботу, 13 листопада, щоб звільнити мене з посади директора державного підприємства «Гарантований покупець». Це виключно політичне рішення. Я буду оскаржувати його в законному порядку та відстоювати свою ділову репутацію, професійну честь і гідність. Причиною звільнення стало те, що я відмовився виконувати незаконні вказівки представників уряду щодо розрахунків виробниками електроенергії з відновлюваних джерел», - підкреслював Петриковець одразу після звільнення.

Згодом, компанія ДТЕК ВДЕ заявила про дискримінацію щодо погашення заборгованості перед «зеленими» виробниками, сума заборгованості складала 4,3 млрд грн. Нагадаємо, що після звільнення Петриковця очільником «Гарантованого покупця» став Вадим Улида, який після 2-х тижнів після призначення пішов з посади за власним бажанням. А 9 грудня виконуючим обовʼязки директора держпідприємства став Андрій Пилипенко.

12:37 / 18 січня 2022

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події