Держшахта «Південнодонбаська -1» знайшла постачальника електроенергії – «ЕК «Укренерговугілля»

Державне вуглевидобувне підприємство, шахта «Південнодонбаська 1» (м. Вугледар, Донецької обл), якій загрожувало відключення від енергопостачання, обрала нового постачальника електроенергії – ТОВ «Енергетична компанія «Укренерговугілля». Про це повідомила розподільча компанія «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля».

«Відключення шахти «Південнодонбаської-1» скасовується - вчора (10 квітня – ред.) ввечері ТОВ «ЕК «Укренерговугілля» поінформувало оператора системи розподілу «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля» про те, що «Шахтоуправління «Південнодонбаське-1» уклало з ним договір на поставку електроенергії. В рамках діючих правил ринку енергопостачання шахти буде продовжено», - йдеться у повідомленні.

За даними ресурсу YouControl, керівником «ЕК «Укренерговугілля» являється Марія Захарова, засновниками – Марія Захарова та Анна Чучковська, статутний капітал – 1 тис грн. Компанія була зареєстрована в середині вересня минулого року.

Як повідомляв ExPro, 10 квітня розподільча компанія повідомила, що з 11 квітня планується відключення від енергопостачання згаданої шахти на вимогу постачальника «останньої надії» ДПЗД «Укрінтеренерго». Представники «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля» зазначили, що відключення вугледобувного підприємства несе за собою значні соціальні та екологічні виклики для регіону. В

2018р «Шахтоуправління «Південнодонбаське-1» видобуло 465,1 тис т вугілля марки «ДГ» середньою зольністю 44,6%. В загальній структурі видобутку державними шахтами доля підприємства становила 11,2%.

Поставка «останньої надії» була визначена законом на період трьох місяців, починаючи з 1 січня 2019р. Тариф ПОН був на 25% вище ринкової вартості електроенергії. Споживачі ПОН мали до квітня знайти нового постачальника на ринкових умовах. Тим компаніям, які не змогли знайти постачальника, розподільчі компанії повинні зупинити електрозабезпечення адже споживання на бездоговірній основі згідно законодавства вважається крадіжкою електроенергії. На початку квітня вже були відключені ряд державних вугледобувних шахт та приватних компаній, які не знайшли нового постачальника.

12:04 / 11 квітня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події