Держгеонадра проведе конкурс на видобуток вуглеводнів на шельфі Чорного моря

Кабінет міністрів України оприлюднив умови проведення конкурсу на видобуток вуглеводнів на шельфі Чорного моря.

Уряд прийняв рішення про проведення конкурсу на право видобування вуглеводнів у межах ділянки Дельфін, на умовах угоди про розподіл продукції. Родовище підготувала для інвесторів Державна служба геології та надр України (далі Держгеонадра).

Запропонована світовим та українським компаніям ділянка розташована в північно-західній частині континентального шельфу Чорного моря. Відбір інвестора вібуватиметься за процедурою прозорого конкурсу, прийняти участь в якому зможе широке коло компаній.

За словами Голови Державної служби геології та надр України Олега Кирилюка, запропонована інвесторам ділянка з покладами вуглеводнів для укладення угоди про розподіл продукції, на ділі демонструє щире прагнення Уряду Володимира Гройсмана до залучення передових технологій та нових компаній у проекти видобутку в Україні, що говорить про реальне покращення інвестиційного клімату в нашій країні. А також є важливим кроком по забезпеченню енергонезалежності України.

Для держави проведення такого конкурсу означає залучення мінімально 1,5 млрд грн. інвестицій в пошук і видобуток нафти і газу в Україні. А для інвестора це – відкритий конкурс, велика площа конкретно по цій ділянці – 10 тис кв км, термін дії угоди складає 50 років з правом продовження.

Згідно прописаних умов, частка держави в прибутковій продукції має становити не менше ніж 11% її загального обсягу, а максимальна частка інвестора70% загального обсягу виробництва, наголосив Олег Кирилюк.

12 червня 2019 року буде визначений переможець конкурсу на розробку ділянки, який повинен буде забезпечити геологічне вивчення надр на ділянці, в тому числі й буріння не менше п’яти свердловин протягом першого п’ятирічного етапу геологорозвідувальних робіт.

Голова Держгеонадр повідомив, що серед 8-ми пунктів зобов’язань для інвестора, є дуже важливими три пункти:

1) надавати перевагу товарам, роботам і послугам українського походження за рівних умов стосовно ціни, строку виконання, якості та відповідності міжнародним стандартам;

2) приймати на роботу працівників переважно з числа громадян України;

3) зареєструвати своє постійне представництво на території України, якщо компанія є нерезидентом України.

На сьогодні Державна служба геології та надр України підготувала більше 30 тис кв км з покладами вуглеводнів для надання інвесторам в розробку. З них на шельфі Чорного моря розташовано 10 тис кв км родовищ. При цьому на умовах Угод про розподіл продукції заплановано надати для видобуток ділянки на 16-ти тис кв км. А на електронних торгах будуть розподілені ділянки загальною площею 5 тис кв км.

Нагадаємо, вперше за 28 років незалежності, 6 березня 2019 року Україна провела перші електронні торги з продажу прав на користування нафтогазовими надрами залучивши 141 млн грн до дрежбюджету.

Також Держгеонадра оголосила про черговий електронний аукціон, який відбудеться 22 квітня 2019 року в системі Прозоро.Продажі. Довідково: З умовами запропонованих інвесторам Угод про розподіл продукції (УРП) можна ознайомитись за посиланням: 

https://www.kmu.gov.ua/…/pro-provedennya-konkursu-na-uklade…

17:16 / 12 квітня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події