Міненерговугілля оновило склад оперативного штабу з будівництва Дністровської ГАЕС

Міністерство енергетики та вугільної промисловості оновило склад оперативного штабу з будівництва Дністровської гідроакумулюючої станції (ГАЕС, Чернівецька обл.) на чолі з міністром енергетики Ігорем Насаликом. Про це йдеться в наказі міністерства №54 від 12 лютого.

Згідно наказу, штаб був створений у 2011р та діє з метою належної координації виконання будівельно-монтажних і пусконалагоджувальних робіт на будівництві Дністровської ГАЕС. Крім цього зазначено, що засідання штабу скликаються не рідше одного разу на 3 місяці, а у разі потреби – позачергово.

До складу штабу увійшли: голова штабу – Ігор Насалик; заступник голови – заступник міністра Михайло Близнюк; генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції – Віталій Кушніров; генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» - Ігор Сирота (за згодою); головний інженер ПрАТ «Укргідроенерго» - Вадим Рассовський (за згодою); голова Сокирянської районної державної адміністрації – Петро Бескупський; голова Новодністровської міської ради – Анатолій Болдашев та інші.

Як повідомляв ExPro, в середині липня 2016р Кабінет міністрів України затвердив Програму розвитку гідроенергетики до 2026р, яка передбачає будівництво Канівської ГАЕС, Каховської ГЕС-2, добудову Дністровської ГАЕС та проведення реконструкції гідроагрегатів діючих станцій «Укргідроенерго». Реалізація всіх заходів програми дасть можливість збільшити частку гідроенергетики в загальному енергобалансі в 2 рази (у порівнянні із сьогоднішнім значенням) – до 15,5%.
 

11:20 / 13 лютого 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події