Компанія «Вітряні парки України» розпочала будівництво Краматорської ВЕС

Українська енергетична та інжинірингова група компаній «Вітряні парки України» розпочала активну фазу будівництва вітроелектростанції біля м. Краматорськ, яка буде складатися з трьох вітроустановок одиничною потужністю 4,5 та 4,8 МВт. Про це в коментарі для ExPro повідомив перший заступник генерального директора групи Андрій Сергієнко.

«Ми розраховуємо завершити монтаж всіх трьох вітроустановок в кінці березня – першій половині квітня 2019р. Строки можуть бути скоректовані на фоні погодних та логістичних умов… Першу змонтовану вітротурбіну ми хочемо побачити у лютому», - сказав він.

Також Сергієнко додав, що для реалізації цього проекту ще в жовтні та листопаді минулого року були проведені громадські слухання. Станція буде складатися з трьох вітроустановок потужністю 4,5 та 4,8 МВт. Це перший проект компанії з будівництва турбін такої великої потужності.

ВЕС буде розташована неподалік від м. Краматорськ Донецької обл та тих підприємств, які виробляють обладнання для станції, до таких належать наступні компанії: «Краматорський завод важкого верстатобудування», «Старокраматорський машинобудівний завод», «Енергомашспецсталь» (виробник валів для вітротурбіни) та завод «Фурлендер Віндтехнолоджі», який входить в групу та на якому відбувається збірка складових елементів.

Також у виробничому циклі задіяні такі українські підприємства як «Запоріжтрансформатор» (трансформаторне обладнання), «Південкабель» (кабельна продукція) та ін.

Як повідомлялося раніше, група «Вітряні парки України» розробила вітряні турбіни з високим (найбільшим на сьогодні в Україні) значенням одиничної потужності 4,5 та 4,8 МВт та планує у цьому році збудувати вітростанції загальною потужністю біля 100-120 МВт, які будуть укомплектовані вищезгаданими турбінами. На сьогодні група компаній являється єдиним в Україні виробником вітроустановок. Ступінь локалізації українського виробництва досяг 70%.

15:07 / 22 січня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події