Більше 80% українців хочуть розвитку «зеленої» енергетики для покращення екології - опитування

Більше 80% українців підтримують розвиток зеленої енергетики в Україні та зацікавлені у зменшенні шкідливих викидів в навколишнє середовище, проте не готові за це платити.

Відповідні результати опитування українців оприлюднила організація DiXi Group.

«70-80 українців абсолютно підтримують чисту енергетику, відновлювані джерела енергії та готові їх розвивати. Але фактично ті самі 70% не готові платити за цю енергетику більше», - відзначила президентка організації Олена Павленко.

Як вказують представники DiXi Group, уряд має забезпечити умови для розвитку галузі зеленої енергетики в Україні відповідно до запиту населення.

«Це велика задача для уряду, для громадськості, для усіх нас. Усі ми відповідальні за покращення екологічного стану у нашій країні», - сказала Павленко.

 

Фрагмент презентації аналітичного центру DiXi Group*

Як повідомляло агентство ExPro, державний банк ПАТ «Укрексімбанк» в квітні може надати 4 млрд грн кредитних коштів для того, щоб держава скоротила заборгованість перед інвесторами у відновлювану енергетику України.

Раніше повідомлялось, що Європарламент стурбований невиконанням Кабінетом Міністрів очолюваним Денисом Шмигалем зобов'язань щодо погашення заборгованості перед виробниками електроенергії з ВДЕ. Іноземні інвестори очікували, що держава виконає свої зобов'язання і своєчасно погасить 40% «старого» боргу (9 млрд грн) до кінця 2020р, проте станом на 15 березня виплачено лише 3,1 мільярди гривень, а борги перед сектором ВДЕ складають бльзько 19,3 млрд грн.

Більше того, представник Єврокомісії в Україні Торстен Велерт зазначав, що Кабмін повинен виплатити борги підприємствам відновлюваної енергетики, як того вимагає підписаний у 2020-му «Меморандум про взаєморозуміння», а також максимально наблизити момент запуску «зеленої» аукціонів в Україні для подальшого зниження вартості електроенергії з відновлюваних джерел.

16:00 / 31 березня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події