«Укренерго» планує восени закрити 15 млрд грн боргів перед «Гарантованим покупцем» за 2020р

НЕК «Укренерго» планує восени поточного року закрити близько 15 млрд грн боргів перед «Гарантованим покупцем», які були накопичені протягом 2020р в рамках механізму покладань спецобов’язків, до того як позовні вимоги останнього будуть задоволені та почнуться виконавчі провадження.

Про це 11 червня, в ексклюзивному коментарів агентству ExPro, повідомив Максим Юрков, член правління та директор юридичного департаменту «Укренерго», у ході IІ Конференції з енергетичного права від Асоціації правників України.

«Я сподіваюсь до того часу, поки потенційне рішення суду може вступити в силу (позов «Гарантованого покупця» до «Укренерго» щодо стягнення 25 млрд грн –ред.), ми погасимо тіло заборгованості. На сьогодні ми розуміємо, що ми винні не 25 млрд грн, а - 15 млрд грн (10,3 млрд було погашено за рахунок кредитів державних банків – ред). Ми розуміємо чудово, що у нас є план виходу з цієї ситуації. І до того часу, поки буде прийнято судове рішення, ситуацію буде врегульовано», - відповів Юрков.

Він також повідомив, що в «Укренерго» є плани по розміщенню облігацій під державні гарантії вже у цьому році.

«За моїм розумінням, ми маємо залучити дещо менше ніж передбачено державним бюджетом (24 млрд грн – ред.), оскільки тоді у 2020, парламентарі виходили з розміру заборгованості. Проте, за рахунок залучення коштів у державних банків, необхідна сума залучення додаткових коштів у компанії наразі дещо менша. Ми зараз максимально працюємо в цьому напрямку, для того щоб восени завершити цей процес», - резюмував Юрков.

16:55 / 11 червня 2021

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події