Західні інвестфонди планують вкласти понад €1 млрд в нові об’єкти з ВДЕ на Сумщині

Інвестиційний фонд ESE Invesment AG (Ліхтенштейн) та Nord Areal Energy GmbH (Німечина) планують побудувати у Сумській обл  сонячну та біоелектростанцію (вартістю €70 млн), а також вітроелектростанцію під виробництво водню вартістю €1 млрд.

Про це повідомило Сумське місцеве інформаційне агентство Панорама.

«У Тростянці побудують сонячну електростанцію; в Шостці і Кролевці — біоелектростанціі, створивши 100 робочих місць і вклавши 70 млн євро. Понад 1 млрд євро — в вітрову станцію в Білопіллі з виробництва енергії і водню», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили член Адміністративної Ради Інвестиційного фонду ESE Invesment AG Олаф Кнаппе та власниця компаній Nord Areal Energy GmbH Наталія Кнаппе, наразі вони планують співпрацю відразу за кількома напрямками у кількох містах Сумщини.

«На свої проєкти ми маємо інвестиційні гарантії Європейського Союзу, тож коли ми підпишемо договір про співпрацю, відразу розпочнемо будівництво, – наголосив Олаф Кнаппе. – Ми плануємо створити тільки на виробництві в Шостці та Кролевці понад 100 робочих місць. Крім того, всі податки залишатимуться на місцях».

Більше 1 млрд євро німецькі інвестори планують вкласти у вітрову станцію у Білопіллі, що разом із енергією вироблятиме водень. За інформацією інвесторів, це буде надсучасне виробництво. Завдяки ВЕС вироблятиметься до 2 тонн водню на годину.

«Німеччина номінувала Україну як свого стратегічного партнера щодо виробництва та експорту водню. А у Білопіллі прекрасна інфраструктура, є залізниця, тож є можливість налагодити експорт водню за кордон», – зазначив Олаф Кнаппе.

Німецькі інвестори запланували замкнутий цикл виробництва, тож обладнання для вітряків теж хочуть виготовляти на Сумщині – у Кролевці. Таке обладнання, а саме лопасті для вітряків, використовуватимуться як для потреб нашої області, так і на експорт.

«Ми даємо фінансування, свої технології – від вас лише організаційні питання, сприяння у отриманні відповідних дозволів тощо, – додав пан Олаф. – Ми хочемо побудувати заводи і фабрики в Україні, на Сумщині. Ваша область отримає не лише надсучасні технології в зеленій енергетиці, а й робочі місця та інвестиції».

За словами міського голови м. Тростянець, там вже почались підготовчі роботи під будівництво СЕС на площі 9 гектарів. Як зазначається, інвестори вже доставляють сонячні панелі на майданчик.

12:01 / 27 жовтня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події