Загальна заборгованість за доставку газу клієнтів «Миколаївгазу» перевищила 100 млн грн

Проблема заборгованості за доставку газу наразі продовжує залишатись найактуальнішою для АТ «Миколаївгазу», а загальна сума заборгованості по всім категоріям споживачів за розподіл природного газу станом на 19 жовтня 2020р перевищила 100 млн грн.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Побутові споживачі боргують газорозподільній компанії 37,9 млн грн, бюджетні організації – 1,6 млн грн. Теплопостачальні підприємства за останні півроку накопичили борги у розмірі аж 61,9 млн грн.

Проблему заборгованості по підприємствам ТКЕ керівництво «Миколаївгазу» неодноразово озвучувало під час робочих зустрічей в Миколаївській облдержадміністрації та на прес-конференціях у мерії. Керівництво міста та області розуміє проблему і намагається сприяти її вирішенню шляхом звернень до Уряду. А от з побутовими споживачами справи йдуть складніше.

На початку запровадження карантину держава прийняла закон, яким забороняє здійснювати відключення від газопостачання побутових споживачів, нараховувати їм штрафи і пені за несвоєчасну оплату спожитих житлово-комунальних послуг.

«Миколаївгаз», як соціально відповідальна компанія, безперебійно продовжує забезпечувати таку життєво необхідну послугу, як доставка газу, аби споживачі не відчули будь-якого дискомфорту через відсутність газу (окрім випадків проведення аварійно-відновлювальних чи ремонтних робіт).

Проте, нажаль, значна кількість клієнтів компанії, а саме – 31,5 тис. споживачів, сприйняли мораторій як можливість взагалі не платити за доставку газу, нехтуючи своїми обов’язками. «Миколаївгаз» хоче нагадати, що своєчасна сплата за послугу з доставки газу – це основне джерело фінансування діяльності газорозподільної компанії.

«Сплачуючи за доставку газу, ви інвестуєте у свій комфорт. Оплата за послуги розподілу газу – це не «гроші за труби», а життєво необхідний обсяг фінансування, який спрямовується на повноцінну роботу аварійно-диспетчерської служби «104», утримання у справному технічному стані газорозподільних мереж та споруд на них, модернізацію, капітальні та поточні ремонти, підтримку належного тиску в газорозподільній системі тощо. Усе це ми робимо для того, щоб газ був доставлений до кожного нашого клієнта. У Миколаївській області нашими фахівцями обслуговується близько 9 тис км газопроводів, через які газ доставляється до 350 тис клієнтів», - розповідає комерційний директор «Миколаївгазу» Віталій Нестеренко.

В цьому місяці, аби вкотре нагадати побутовим споживачам про важливість своєчасної та в повному обсязі сплати за доставку газу, клієнтам компанії надійшли окремі платіжки, а злісні боржники отримали досудові попередження. Адже наявна заборгованість за доставку газу згідно чинного законодавства після завершення карантину може стати причиною відключення від системи газопостачання.

До того ж, згідно Кодексу ГРМ, навіть після обмеження послуг з розподілу газу, поточні нарахування будуть здійснюватись, а борг може бути примусово стягнено у судовому порядку.

Боржникам, окрім суми заборгованості, доведеться сплатити також судовий збір. Чи потрібні споживачам газу додаткові фінансові витрати, вирішувати їм.

14:02 / 20 жовтня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події