«Івано-Франківськгаз» відтермінував Інвестпрограму-2020 через неплатежі

Через борги споживачів у 70 млн грн, АТ «Івано-Франківськгаз» змушений скорочувати витрати.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Компанія наразі відтерміновує роботи по реконструкції газопроводів, заміні шафових регуляторних пунктів, закупівлі спецтранспорту для ліквідації витоків газу, а також комп’ютерного та мережевого обладнання необхідного для обслуговування споживачів.

Для забезпечення безперебійного та безаварійного розподілу газу, утриманні в належному стані усієї газорозподільної системи Прикарпаття, «Івано-Франківськгаз» щороку розробляє Інвестпрограму, у якій чітко прописано, на які роботи виділяються кошти і скільки саме.

Більшість передбачених робіт, наприклад реконструкція мереж чи заміна ШРП, виконуються тільки в неопалювальний період.

Так, щоб у помешканнях всіх прикарпатців був стабільний тиск газу - необхідно закупити та замінити 65 ШРП. Щоб вчасно ліквідовувати витоки газу – потрібно придбати шість одиниць спецтехніки: машини для АДС та екскаватори.

Щоб зменшити кількість витоків – провести реконструкції газорозподільної системи, а це щонайменше 36 км мереж. Щоб забезпечити якісний зв’язок із споживачами та роботу нових центрів обслуговування клієнтів – придбати комп’ютерне та мережеве обладнання, 182 одиниці. І таких робіт і техніки, які необхідно цього року виконати та закупити, в рамках Інвестпрограми, дуже багато.

Однак коштів на це немає, через різке збільшення неплатежів.

«Якщо ситуація найближчим часом не зміниться, споживачі не почнуть повністю чи частково сплачувати за доставку газу, доведеться і надалі скорочувати витрати на модернізацію газорозподільної системи. Адже кошти за доставку газу, є єдиним джерелом фінансування Інвестиційної програми компанії», - говорить фінансовий директор «Івано-Франківськгазу» Дмитро Горбатюк.

В «Івано-Франківськгазі» звертають увагу, що сплатити за доставку газу можна онлайн, не виходячи з дому. Для цього працює багато сервісів: особистий кабінет на сайті 104.ua, чат-бот «7104ua» у Viber, мобільний додаток 104Mobile та ін.

Окрім того, по завершенню карантину борг таки доведеться оплачувати. Тож в «Івано-Франківськгазі» радять не чекати застосування пені, а сплачувати рахунки вчасно.

15:11 / 12 травня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події