В січні-листопаді у "Криворіжгазу" 1,4 тис разів намагалися вкрасти газ

Впродовж січня-листопада 2019р АТ "Криворіжгаз" зафіксувало 1389 випадків несанкціонованого використання газу.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

З них 99 шляхом несанкціонованої врізки в систему газопостачання. За спожитий, але неоплачений газ порушники повинні сплатити понад 18 млн. грн. донарахованих збитків.

В середньому, за кожним фактом порушення донараховується понад 27 тисяч гривень.

"В першу чергу абоненти повинні розуміти, що несанкціоноване втручання в роботу газових мереж не тільки протизаконно, а й несе загрозу життю і здоров'ю оточуючих", - зазначив головний інженер "Криворіжгаз" Борис Рибка.

Крім того було виявлено 401 факт втручання в роботу газового лічильника побутовими споживачами, донарахування склали понад 13 млн грн.

Дані нарахування не є штрафами, це донарахування за раніше використаний, але неоплачений газ. Експертизи газових лічильників споживачів проводяться за участю незалежних експертів метрології та стандартизації.

Якщо втручання в роботу лічильника комісією не підтверджено, споживач не оплачує вартість експертизи. Оплата збитків за несанкціоноване використання газу і вартість експертизи лічильника здійснюється тільки при підтвердженні факту крадіжки газу.

У грудні 2018р НКРЕКП було внесено зміни до Кодексу ГРС. Згідно зі змінами, за втручання в роботу лічильника з простроченим терміном повірки споживачу, крім вартості експертизи, доведеться сплатити збитки за несанкціоноване використання газу.

Тобто незалежно від того чи прострочено термін повірки лічильника, порушники повинні сплатити вартість експертизи - більше 3 тис грн і збитки за незаконне використання газу. Розмір збитків розраховується в кожному випадку індивідуально.

16:35 / 3 грудня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події