В січні-червні споживання газу на Львівщині зменшилось на 25%

Від початку 2019р АТ «Львівгаз» протранспортувало 605,7 млн куб. м, а це на 152,3 млн куб. м (25%) менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це йдеться в повідомленні компанії АТ «Львівгаз».

Найбільше скорочення обсягу зафіксовано серед побутових споживачів Львівщини.

Від початку року воно склало 350,6 млн куб м. У 2018р розподіл по цій категорії становив на 129,8 млн м куб більше. Зменшення обсягів споживання природного газу спостерігається і серед інших категорій споживачів.

Зокрема підприємства ТКЕ спожили на 12,9 млн куб. м менше, промисловість на 6,7 млн куб м, установи та організації, що фінансуються з державного бюджету на 2,6 млн куб. м. «Зі зменшенням тарифної виручки компанії суми витрат необхідних для експлуатації газорозподільних мереж, роботи аварійно-диспетчерської служби залишаються незмінними і навіть зростають з року в рік. Тому оптимальним для ринку газу України є модель тарифу на розподіл, в якій врахована заявлена потужність», - зазначає технічний директор «Львівгаз» Павло Сербан.

«Львівгаз» вітає кроки НКРЕКП по застосуванню європейських принципів при встановленні тарифів на розподіл газу. Рівномірні щомісячні платежі за послугу доставки природного газу зменшать фінансове навантаження на споживача в опалювальний період і дозволять операторам ГРМ чітко спрогнозувати свої доходи та витрати.

Але «Львівгаз» пропонує дати можливість споживачам сплачувати за фактично використану потужність, а не номінальну приєднану потужність, як це передбачено діючою Методикою.

Тариф на розподіл природного газу є єдиним джерелом надходження коштів до компанії. А встановлений НКРЕКП тариф на розподіл природного газу не покриває економічно обґрунтованих витрат компанії. Зокрема, минулий рік «Львівгаз» завершило із збитком 439,7 млн грн.

14:35 / 16 липня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події