В січні-червні на газопроводах Кривого Рогу виявлено в 5,5р більше витоків газу

Впродовж січні-червні фахівці АТ «Криворіжгазу» провели обстеження 1716 км газопроводів і виявлено 44 витоки газу, що в 5,5 раз більше, ніж торік.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Суттєве погіршення стану газопроводів пов`язане із хронічним дефіцитом коштів для їх капітальних ремонтів.

Нестача фінансування є результатом того, що НКРЕКП вже більше трьох років не підвищує тариф на розподіл газу для «Криворіжгазу» - наразі він в 3 рази менший від мінімально необхідного.

Наявної тарифної виручки компанії вистачає лише на підтримання роботи мережі та невідкладні ремонти.

«Оскільки газотранспортну систему прокладали ще в 60-70-х роках, кількість газопроводів, які потребують ремонту, щорічно зростає. В рамках наявних коштів «Криворіжгазу» продовжує невідкладні ремонти для безперебійної та безаварійної роботи системи газопостачання Кривого Рогу», - зазначив головний інженер «Криворіжгаз» Борис Рибка.

Компанія зазначає, що обсяги інвестицій, що затверджуються НКРЕКП, покриває лише витрати на невідкладні ремонти та підтримання газових мереж в робочому стані.

Це пов`язане із тим, що тариф на розподіл "Криворіжгаз" не переглядався НКРЕКП вже три роки, і залишається а рівні 2016р, що унеможливлює збільшення фінансування.

Компанія продовжує отримувати 35 копійки з одного розподіленого кубометра газу.

17:50 / 6 серпня 2019

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події