В січні-червні фахівці «Харківміськгазу» понад 250 разів піймали харків’ян на спробах красти газ

В січні-червні 2020р спеціалістами АТ «Харківміськгаз» виявлено 258 випадків несанкціонованого відбору природного газу побутовими споживачами міста.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Серед яких 196 випадків несанкціонованого відновлення газоспоживання, 47 випадків втручання в роботу лічильника та 15 випадків облаштування врізок до газопроводів.

Сума збитків склала більше 1 млн гривень. Фахівці служб «Харківміськгазу» виявляють випадки несанкціонованого використання блакитного палива при знятті лічильника на повірку, при обході та огляді газових мереж та газового обладнання, а також за допомогою спеціального сучасного обладнання відслідковують сторонні втручання в роботу газорозподільних мереж.

Це дозволяє швидше та ефективніше знаходити місця втрат, а також підтверджувати факти порушень. Після того, як виявлено факти незаконного відбору блакитного палива, фахівці газової компанії складають акти про порушення, здійснюють обмеження/припинення газопостачання на об’єкт споживача та стягують завдані збитки, в тому числі через суд.

Окрім суми збитків, споживачу доведеться також сплатити всі послуги з відключення та відновлення газопостачання, а у разі пошкодження лічильника – його вартість разом із вартістю монтажних робіт. Несанкціоноване втручання у роботу газових мереж – це, в першу чергу, величезний ризик для безпеки споживачів.

Адже, як правило, несанкціоновані втручання здійснюють «горе-майстри», і як наслідок це може стати причиною аварії чи вибуху. Особливо це стосується несанкціонованих газопроводів, що здійснюються шляхом врізки в існуючі газопроводи.

Такі люди повинні усвідомлювати, що своїми діями не тільки наносять збитки підприємству, через що нестимуть матеріальну відповідальність, а й наражають на смертельну небезпеку себе, родичів та сусідів.

14:51 / 15 липня 2020

Подiї
09:30 / 29 березня, 2022
09:00 / 23 вересня, 2021
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021 EXPRO Consulting разом з «Укргазвидобування» запрошують провідні нафтогазові та сервісні компанії до Одеси, де 23 - 24 вересня на Odesa Offshore Conference 2021 будуть обговорені сучасні технології видобутку вуглеводнів на суші і шельфі. Актуальною темою одеської конференції буде розбудова інфраструктури південного регіону України
ODESA OFFSHORE CONFERENCE 2021
09:00 / 20 травня, 2021
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021 Карпатська нафтогазова конференція традиційно збирає видобувників, сервісні, бурові компанії та трейдерів у Львові. 20-21 травня EXPRO об‘єднає представників нафтогазової галузі та вперше підніме питання торгівлі електроенергії і напрямку декарбонізації та використання водню в Україні та Європі
CARPATHIAN OIL & GAS CONFERENCE 2021
Всі події